Terug

  • Achteraf betalen mogelijk
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • Veilig online betalen

De juiste maat kiezen

De goede maat is belangrijk!

Meten voor u bestelt.
Wanneer u heeft besloten om een product uit onze collectie aan te schaffen, dan hebt u al gekozen voor een mooi design van goede kwaliteit en dan zou het jammer zijn als de maat niet de juiste is.

Wij adviseren u dan ook om de juiste maat te bepalen omdat geen enkele hond hetzelfde is. Hiermee voorkomt u teleurstellingen.

Bepaal de maat voor een hondenhalsband.
Gebruik voor het opmeten van de nek van uw hond een soepel meetlint.
Wanneer u die niet heeft gebruik dan een touwtje wat u later tegen een meetlat aanlegt om de juiste maat te verkrijgen.

U meet  de nek op het breedste punt, dit ligt bij de schouder. De halsband moet strak maar comfortabel zitten. Wanneer u 2 vingers tussen de band en de nek van de hond kunt steken hebt u de juiste maat.

Bij de keuze van een halsband moet de gemeten maat ongeveer in het midden zitten van de band. Bijvoorbeeld: nekomvang van uw hond 28 cm. Dan is een halsband in de maat 24-32 cm de juiste keuze.

Bepaal de maat voor een hondenmand, hondenkussen of hondenbed.
U bepaalt de juiste maat door uw hond te meten van de neus tot de staart aanzet. Het onderscheid dat soms gemaakt wordt door small, medium of large kan verwarring geven. Let u vooral op de maten in centimeters.

Bijvoorbeeld: de lengte van uw hond is 70 cm kies dan voor een mand, kussen of hondenbed van tenminste 80 cm. Hierdoor zal de hond voldoende ruimte te hebben om languit te gaan liggen. Bij twijfel liever een maat groter bestellen.

De hond die zich helemaal uitstrekt als hij slaapt.
Geef ze de ruimte! Een hondenbed of hondenkussen is voor dit type slaper wenselijk. Wanneer u kiest voor een hondenbed met opstaande rand kies dan een maat waar uw hond ook met gestrekte kop goed inpast.

De hond die graag opgekruld slaapt.
Deze honden houden van knus en veilig en een opstaande rand om lekker tegenaan te liggen.
Dit kan een bed of een mand zijn.

De hond die slechts met een deel van zijn lijf op een kussen slaapt.
Ze zijn er! Zijn slaapplek kan niet groot genoeg zijn. Geef hem de ruimte en beperk deze niet door een opstaande rand, hij moet altijd zijn kop buiten het bed of kussen kunnen neerleggen.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
The Pet Empire 9.6 / 10 - 13 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »